ДОМ УЧЕНИКА


ДОМ  УЧЕНИКА Дом ученика Пољoпривредне школе је организациони део школе чија је основна делатност васпитање као и организација смештаја, исхране и васпитног рада.
Смештај ученика је организован у трокреветним и четворокреветним собама. Собе су опремљене стандардим намештајем, тв, интернетом и купатилом.
Исхрана се обавља у домском ресторану по нормативима Министарства просвете. Исхрана је веома разноврсна и на високом нивоу.
Васпитним радом у дому се обезбеђује развијање интелектуалних и радних способности, помоћ у учењу и извршавању школских обавеза. Такође се важност придаје , слободном времену ученика, где је могуће узети учешће у разним спортским секцијама, као и садржајима културно-уметничког карактера.
У дому има пет спортских терена на отвореном , теретана и интернет учионица. Културно-уметничке активности су организоване у просторијама дома у слободно време ученика. Резултати спортских и културних активности верификовани су учешћем на Домијадама регионалног и републичког карактера.
Дом има капацитет 208 места, за која могу конкурисати ученици чије место пребивалишта није у Пожаревцу.Ученици првог разреда Пољопривредне школе ће имати ту привилегију да им школске 2022/2023.год. дом ученика буде бесплатан.
Данас, 25 година касније, ова установа има капацитет од 208 места. 


Ове године је завршена изградња и новог модерног павиљона у склопу дома ученика. Поред нових соба, тј смештајних јединица ученицима су на располагању и нова фитнес сала, сала за слободно време(сто за стони тенис, пикадо итд), Клуб ученика и конференцијска сала. Осим доградње новог објекта, такође је потпуно реновирана кухиња са  рестораном.


Нема коментара:

Постави коментар

  Na održanom Republičkom takmičenju prehrambene tehnolgije naši učenicu zablistali u pravom smislu te reči i osvetlali obraz skole. -Magdal...