ПРЕХРАМБЕНИ ТЕХНИЧАР

ПРЕХРАМБЕНИ ТЕХНИЧАР

-Уписује се 30 ученика.

-Ученици се оспособљавају за спровођење и контролу квалитета технолошког процеса у прехрамбеној индустрији и биотехнолошкој производњи.

-Прехрамбени техничар у хемијским и микробиолошким лабораторијама обавља анализе за одређивање квалитета воде,састојака намирница и утврђује њихова микробиолошка својства.

-Контролише квалитет сировина, амбалаже и финалних производа.

-Организује пријем, и чување и паковање намирница

-Запослење могу тражити у прехрамбеној индустрији (фабрике кондиторских производа, воде, млека, пива, вина, уља, шећера), продавницама прехрамбених производа, лабораторијама за контролу квалитета, угоститељским објектима или да покрену самосталне радионице за производњу прехрамбених производа и отворе самосталну продавницу прехрамбених производа.

-По завршетку средње школе ученици носе са собом знања и вештине и стичу проходност на готово све факултете а нарочито Технолошки ,Пољопривредни,Природно математички факултет и високе струковне школе.






https://www.youtube.com/watch?v=wqjBsWye6VY

Прехрамбени техничари у посети "Кока-коли" и пивари "Brevery"

Нема коментара:

Постави коментар

  Na održanom Republičkom takmičenju prehrambene tehnolgije naši učenicu zablistali u pravom smislu te reči i osvetlali obraz skole. -Magdal...