-Уписује се 30 ученика.
-Ученици се оспособљавају за спровођење и контролу квалитета технолошког процеса у прехрамбеној индустрији и биотехнолошкој производњи.
-Прехрамбени техничар у хемијским и микробиолошким лабораторијама обавља анализе за одређивање квалитета воде,састојака намирница и утврђује њихова микробиолошка својства.
-Контролише квалитет сировина, амбалаже и финалних производа.
-Организује пријем, и чување и паковање намирница
-Запослење могу тражити у прехрамбеној индустрији (фабрике кондиторских производа, воде, млека, пива, вина, уља, шећера), продавницама прехрамбених производа, лабораторијама за контролу квалитета, угоститељским објектима или да покрену самосталне радионице за производњу прехрамбених производа и отворе самосталну продавницу прехрамбених производа.
-По завршетку средње школе ученици носе са собом знања и вештине и стичу проходност на готово све факултете а нарочито Технолошки ,Пољопривредни,Природно математички факултет и високе струковне школе.
Прехрамбени техничари у посети "Кока-коли" и пивари "Brevery"
Нема коментара:
Постави коментар